IMPONERENDE TYSK BLUESFor 35 år siden var der ikke meget at råbe hurra for indenfor tysk bluesmusik. Men så grundlagde brødrene Andreas og Michael Arlt deres band B.B. & The Blues Shacks, som siden har udviklet sig nærmest eksplosivt for i dag at være ligeså ungt og umådeligt dynamisk i sit resolutte blues- og souludtryk.

Jeg er imponeret over frontfiguren Michael Arlt. Meget fin powervokal og så et mundharpespil, der kræver luft som til et maratonløb. Flot spillet og brugt fornuftigt, og der er ikke mange, der kan gøre ham kunst efter, Jeg er også imponeret over Andreas Alt og hans præcise og varierede guitarspil. Om det er B.B. King eller Freddy King covers eller bandets egne numre, så leverer Andreas hver eneste gang fornemme præstatione

Jeg er også imponeret over den lidt yngre pianist og orgelspiller Fabian Fritz, som spiller blændende soloer på piano og lægger den dejligste bund med sit Hammond. Fritz er nyeste mand i truppen, hvor brødrene Arlt har været med fra starten side om side med bassisten Henning Hauerken og trommeslager André Werkmeister. Hauerken imponerer også - om det er på kontrabas eller basguitar, så lægger han sig præcist og flot lige der, hvor en bas skal være for at bære sangene i hus.

Werkmeister var så desværre ikke med i Randers hos Bluesnight i denne omgang. Han har brækket armen. Men men, hans substitut var den ikke mindre imponerende danske stjernetrommeslager Mads Dybdal Andersen, og så kan det ikke blive bedre. Det er en kunst at spille trommer, og det er kun en kunstner, der kan gøre det så eminent som Mads. Som vikar! Ja, det var der bestemt ingen, der fik fornemmelsen af, for danskeren spille som han havde været med på holdet gennem ja måske ikke 35 år, men så en del da. Imponerende i det hele taget. Weltklasse! B.B. & The Blues Shacks spillede 9. februar på Underværket i Randers, og der var udsolgt - igen. Tekst og foto: Kurt Helge.