BERNARD ALLISON ON TOURGodset i Kolding, Dexter i Odense, Portalen i Greve, Sidesporet Holbæk, Bluesnight Randers og B'Sharp i Silkeborg havde i den forgangne uge besøg af Bernard Allison Group fra USA. Samtlige spillesteder melder om fuldt hus og enestående musikalske oplevelser.


Bernard Allison er nærmest på toppen af sin karriere, der går tilbage til 1990, hvor han var med på bluesalbummet "The Next Generation" ganske naturligt som søn af legenden Luther Allison, som unge Bernard også nåede at spille med gennem flere år. Siden er det blevet til 20 albums, som har indbragt ham flere bluesawards, og her i 2023 er han nomineret til endnu én for "Highs & Lows". Han har spillet tusinder af koncerter og har aldrig været bedre end nu.

På scenen er Bernard Allison ganske uforudsigelig. Han har ikke et fast repertoire, som han præsenterer fra klub til klub og fra scene til scene. Derfor var der også stor forskel på indholdet ved de seks optrædener i Danmark, men kvaliteten var der hver gang. Høj! I Randers overraskede Bernard Allison Group med et meget funky første sæt på bare 35 minutter. Men efter pausen fulgte intet mindre nd én time og 45 minutters blændende, hvor Allison og hans folk var omkring alle hjørner med medrivende blues, stærk bluesrock, lækker soul og lidt mere funk.

"Bad Love" skrevet af Luther Allison var ren verdensklasse. "Serious" toppede den med en række indlagte prøver på de lyde og figurer, som Bernard Allison formår at få ud af sin guitar. "Voodoo Child" blev optakten til næsten 20 minutters kærlighedsakt - kærlighed til musikken og kærlighed til livet. Her spillede pianisten Eric Cannavaro en kæmpe rolle med sine klaver-variationer, som bragte små hint "of what to come" helt frem til at det hele blev blæst ud i en finale, som var enormt smuk og anderledes i sin opbygning med først i trommesolo, hvor bare 19-årige Allan Matthew Kimathi var alene på scenen, og hvor publikum troede, at så sluttede den koncert.


Men nej, det gjorde den bestemt ikke. Bassisten George Moye indtog scenen og gav den mest elegante bassolo med riffs fra kendte hitsange bakket op af den unge trommeslager. Cannavaro trådte til og var blændende med sine elementer, inden Allison rejste sig fra mørket bag i salen og trådte til for at fuldende en fantastisk finale, som efterlod publikum i sand begejstring over at have overværet et show, som ganske enkelt ikke kunne leveres bedre.

Bernard Allison er helt i top med sin guitar, som oftest var enormt rytmisk med stor dynamik. Eric Cannavaro med en fortid hos Walter Trout læner sig op af de allerbedste keyboardspillere og pianister indenfor blues og rock. George Moye ER Dr. Funk - en af de allerbedste bassister, og han kan også tage æren for at have fundet den purunge trommeslager ved en tilfældig bluesjam hjemme i USA. Det er nu blevet til knægtens første internationale tur med et verdensnavn, og han vil få en fantastisk fremtid i musikken. Seks spillesteder i Danmark melder sig uden tvivl igen, når Bernard Allison får tid til at besøge Danmark. Succes fornægter sig ikke, og alt var alle steder, som om vi aldrig har haft en pandemi. Befriende! Tekster og musik: Kurt Helge.