DANMARKS BEDSTE VESTJYDERDet burde være alle gode gange tre omkring forholdet mellem Esbjerg-bandet Mojo Hands og byen Randers. I maj gav Mojo Hands en helt exceptionel koncert hos Bluesnight Randers. I aften - på festugens førstedag i det kronjyske - vender de tilbage og lægger Jazz & Folk-teltet ned med en ny koncert. Og så burde de have været der igen i næste uge, hvor der er Danish Music Awards Blues i Ridehuset, men lige der er de altså ikke med.

Det kan godt være, at de, der udvælger nominerede i blues-kategorien betragter Mojo Hands som et ældre rutineret band, men publikum er ikke i tvivl om, at Mojo Hands har udviklet sig dynamisk gennem årene og spiller med en gnist og energi, som havde de født musikken i går. Friske som med ungdommens glød leverer de musikken med et begejstret udtryk.

Der er sket en stor udvikling for konstellationen fra Esbjerg. Først tilførte de en frontsanger, og siden er der lagt blæsere på, og begge dele har løftet Mojo Hands kolossalt. Zenia Levring Madsen er blevet en af de allerbedste sangere, og hun stråler farverigt med sin stemme, sit udtryk, sin charme og sin dejlige selvironi. Blæserne har givet bandet endnu et lift og medvirket til en større bredde.

Mojo Hands er blevet til at sprudlende live-band. Det kunne de have været nomineret for - flere gange. I 2019 udgav det nye hold albummet "High Blood Pressure", som blev ny, anderledes og noget af det bedste i dansk rhythm and blues og soul i mange år. Den burde de have været nomineret for. Men det får så vente til næste år.

Publikum i det meste af Danmark og på festivaller i Tyskland og Norge er ikke i tvivl om kvaliteteten, og Mojo Hands har overlevet Covid-19 hangovers, så 2023 bliver et mægtigt år for dem. Det er den sprudlende Zenia, blæserne og en fantastisk rytmegruppe, der gør forskellen fra gamle dage til nu. Men det er ikke mindst guiaristen Bo Møller Petersen, der med sine helt eventyrlige guitarsoloer hæver Mojo Hands op i nærheden af europæisk topklasse og i hvert fald i en sikker top 6 i den danske superliga. Er du i tvivl, så tjek Mojo Hands ud i aften i Randers, senere i Esbjerg, Vejle, Kolding, Odense, Kalundborg eller hvor du nu kan finde det. Du vil ikke fortryde det. Billederne er fra den mindeværdige koncert på Underværket i maj. Tekst og foto: Kurt Helge.